Recipes for Green juices and smoothies/ recetas de jugos y licuados verdes

Standard

Juicing and blending: are the best way to incorporate raw foods easily and simply into your diet. When you start incorporating these raw foods, you will start to “crowd out” processed, denatured foods that have no nutrients but lots of calories. When you think juicing or blending, think green. The rest adds flavor and other nutrients, of course. The power of the juice is the greens. Put just enough sweets so it’s not so bitter. If you have a chronic disease, like diabetes or heart disease or candida, don’t use sweet fruits or veggies.

Green juice (just an idea, please explore with other ingredients and with the amounts) green apple for sweetness
lemon (peel also if you have a good juicer)
ginger
onion, garlic, jalapeño, carrot
spinach (or other dark leafy greens, like romaine, kale, cilantro)
parsley (amazing plant – almost as nutritious as wheatgrass. use lots)
cucumber
celery

Blended Raw “Power Soup”
spinach (or chard)
one avocado
a spoonful of miso paste
filtered water
juice of one lemon or lime, a slice of jalapeño

Low sugar Smoothie
Any type of berries (blueberries, blackberries)
green apple
filtered water
ginger
parsley (or kale or another dark leafy green)

Sweeter Smoothie
slice of pineapple
half a banana
One date
Greens
Filtered water

Los jugos y los licuados: son la mejor manera de incorporar comidas crudas de modo fácil y simple en nuestras dietas. Cuando comenzamos a incorporar estas comidas crudas, éstas pasan a predominar sobre las comidas procesadas, sin vida, que tienen bajo valor nutritivo pero alto valor calórico. Cuando piensen en los jugos o los licuados, piensen en vegetales verdes, que están llenos de clorofila. El resto de los vegetales agregan sabores y valor nutritivo. Incluyan pocos vegetales dulces, así no quedan tan amargos. Si tienen una enfermedad crónica, como diabetes o candida o problemas con el corazón, no usen frutas o vegetales dulces.

Jugos verdes
Estos jugos también son sumamente alcalinizantes, y recomiendo que tomen uno por día. Lo más importante es la clorofila de los vegetales verdes. Es importante ingerir vegetales verdes todos los días en jugos, licuados y ensaladas. Los jugos, al no tener la fibra, tienen el inmenso poder de pasar directamente a la sangre cuando los ingerimos. Experimenten con los gustos, pero a mí me gusta incluir los siguientes vegetales:
1 manzana verde
1 zanahoria
Una rodajita de jengibre
Una rodajita de chile rojo
Medio limón
Un diente de ajo
Un pedacito de cebolla colorada
Un cuarto de pepino (da mucho líquido al jugo)
Un puñado de (pueden elegir, usen los tallos también)
• Perejil
• Cilantro
• Espinaca
• Lechuga criolla
• Arugula
• Radicheta
• Acelga
• Berro
• Albahaca
• Bok choi
• Kale (si lo consiguen, es el mejor, por el alto nivel proteico)
Una remolacha (pueden usar las hojas también)
Varios apios (da gusto salado al jugo)

Sopa cruda (power soup, como la llamaba Anne Wigmore)
Estas sopas son muy deliciosas, y pueden utilizarse durante los días de ingestión de líquidos durante la desintoxicación. Cuando hace frío, se pueden calentar levemente sobre la hornalla, asegurándose que no suba a mayor temperatura que la del cuerpo. Yo uso el dedo para asegurarme.
Una manzana verde (si es que la quieren más dulce)
Un manojo grande de vegetales verdes (acelga o espinaca, pero experimenten con otros)
Una zanahoria o remolacha (si la quieren más dulce)
Una cucharadita de miso (pasta de soja fermentada)
Un aguacate para darle consistencia cremosa

Licuado verde
Yo comienzo mis días con este licuado verde (después de un vaso grande de agua filtrada y un vaso chiquito de agua filtrada con un chorrito de vinagre de manzana, bueno, y unos mates también…)
Lo importante de este licuado, como en el jugo anterior, es lo verde, la clorofila. A cualquier fruta que les guste licuar, le agregan un puñado grande de vegetales verdes, como los mencionados arriba. Le pueden agregar una cucharita de maca y cacao en polvo. Mi favorito es
Una rodaja de piña
Una banana
Un dátil remojado
Una cucharadita de espirulina o chlorella, o cualquier polvo verde
Una cucharadita de maca
Una cucharadita de cacao en polvo
Un manojo grande de perejil
Agua filtrada (pueden usar leches de nueces)

Licuado con bajo contenido de azúcar
En vez de piña y banana, pueden usar una manzana verde y arándanos.

About Viva la Vida! Live Foods For Life

Sirena Pellarolo, Ph.D.--your second chance midwife--, supports women in their menopause years to reclaim their power from received beliefs about aging, recover their physical, mental and spiritual mastery and dive full-on into a vibrantly healthy, productive and fulfilled second half of their lives. She specializes in weight management through life-changing programs that include DIY detoxifications, live foods and powerful transformational techniques. Sirena believes in autonomous and healthy individuals and communities. As a holistic healer, she models for her clients how to courageously step center-stage in their lives by unleashing their unique personal power, creative self-expression and overall well being. Her bilingual programs inspire individuals to reconnect with their bodies, minds and spirits by going back to the basics of a healthy lifestyle: a personalized nutrient-rich diet, energizing physical movement and a meaningful spiritual practice. The seasonal community cleanses and raw food preparation classes that she has been hosting for several years offer a Do It Yourself hands-on approach to healing through nutrient-dense, plant-based choices. She is currently working on a manuscript that captures this experience titled “Detoxing Our Communities: Using Food As Medicine for a Quantum Grassroots Transformation.” She is a compelling public speaker offering wellness seminars in English and Spanish. sirena@vivamivida.com www.vivamivida.com livefoods4life.com https://soundcloud.com/sirena-pellarolo.

2 responses »

  1. Sirenita, The food on Saturday was
    very delicious I had somuch energy.
    That I went and run on the beach, did errands to the farmers market and purchased healthy veggies that I
    end up making vegetable soup
    and avocado sandwichs.
    I am very gratefull.

    Rosalba Warschaw

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